Skip to content

Europa inverteix en el disseny d’una nova màquina Exascale eficient energèticament.

April 25, 2012

Barcelona

Categoria: Coneixement
Europa inverteix en el disseny d’una nova màquina Exascale eficient energèticament.

L’eficiència energètica és una de les prioritats actuals dels professionals que treballen en el disseny d’ordinadors i en els futurs sistemes Exascale, que consumeixen molta energia. Per fer front a aquest problema, va néixer el 2011 el projecte Mont-Blanc, l’objectiu del qual és produir un nou tipus d’arquitectura computacional més eficient quant a consum energètic.

Aquests sistemes Exascale consumiran de quinze a trenta vegades menys energia. Aquest projecte està coordinat pel Barcelona Supercomputing Center i finançat per la Unió Europea amb una aportació de 8,11 milions d’euros. A banda, aglutina en un consorci paneuropeu empreses tecnològiques com ara Bull, ARM i Gnodal i centres líders en supercomputació, com Juelich (Alemanya), GENCI i CNRS (França) i CINECA (Itàlia).

Durant el 2012 es farà la instal·lació i l’anàlisi de rendiment de les aplicacions objectiu del projecte sobre un primer prototipus de clúster basat en processadors d’ARM, i es dissenyarà l’arquitectura del prototipus de Mont-Blanc per tal de fabricar-lo durant el 2013.

DADES IDENTIFICATIVES:
‐ Termini d’execució: 3 anys (de l’1 d’octubre de 2011 al 30 de setembre de 2014)
‐ Pressupost: 8,11 M € procedents de la Comissió Europea
‐ Cost total del projecte: 14 M €

ADREÇA PROJECTE:
www.montblanc-project.eu

PERSONES RESPONSABLES I CÀRRECS:
Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center, i Àlex Ramírez, coordinador del projecte Mont-Blanc del BSC.

Font: http://www.pemb.cat/?projecte=mont-blanc